неділя, 22 січня 2012 р.

Тернопільський «Сокіл» взяв участь у відзначені Дня Соборності України

22 січня українці відзначають одну з найважливіших подій –  День Соборності України. Саме в цей день, 93 роки тому, в Києві було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.  Так як у нашій державі ще не перевелися свідомі громадяни, у багатьох містах України проходять акції приурочені цій даті. Тернопіль та Тернопільська область теж не залишились обабіч. На мості між Тернопільською та Хмельницькою областями відбулось велелюдне віче , в якому взяло участь близько двох тисяч осіб, серед яких були і представники ТММГО «Сокіл».

Прибувши до місця призначення, а саме смт. Підволочиськ, члени організації почали формувати колону. До соколят приєдналася  місцева молодь та люди старшого покоління. Згодом, коли всі зібралися, колона, на чолі з оркестром, рушила центральною вулицею «містечка» до мосту через річку Збруч, де і мала відбутися зустріч з хмельницькими побратимами, скандуючи відомі кожному гасла «Слава Україні! Героям Слава!, Слава нації! Смерть ворогам!». Вже на мості як об’єднальні символи були зв’язані синьо – жовтий та червоно – чорний прапори.

«Сьогодні ми святкуємо велике державне свято – День Соборності України. 22 січня 1919 року на Софіївському майдані в Києві було проголошено Акт возз’єднання УНР та ЗУНР. Про цю подію мріяли покоління українських патріотів. Акт Злуки став символічним об’єднанням України. Як сильно ворог не намагався зламати український народ йому це не вдавалося, в цей день українці довели, що ми незнищенна нація, котра ладна боротися до останнього. », - зазначив голова ТММГО «Сокіл» Ігор Бойчук

                                                                                                              Христина Сторожук

Немає коментарів:

Дописати коментар