четвер, 19 січня 2012 р.

Тернопільський "Сокіл" відзначив 100-ту річницю від дня народження Ярослава Стецька

19 січня 2012 року в Тернополі відбулась визначна подія для кожного націоналіста: в цей день 100 років тому народився один з провідних ідеологів українського націоналізму, керівник антибільшовицького блоку народів, багаторічний голова Проводу ОУН Ярослав Стецько. Його неоціненний вклад в розвиток українського націоналізму і боротьбу за українську державність відзначили на досить високому рівні. На урочистості були присутні лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда, міський голова Тернополя Сергій Надал та голова ТММГО «Сокіл» Ігор Бойчук.

Особливу допомогу в організації та проведені акції надали члени ТММГО «Сокіл» котрі підтримують ідеологію Ярослава Стецька. Під час урочистостей на Театральному майдані було надане привітальне слово Сергієві Надалу та Олегу Тягнибоку. Також з нагоди 100-річчя від дня народження Я. Стецька хорунжому ТММГО «Сокіл», Мар’янові Козбуру, було надане право під звуки оркестру підняти Державний Прапор України.


«Сьогодні ми святкуємо справді велику подію для кожної свідомої людини – День народження одного з провідних ідеологів українського націоналізму Ярослава Стецька. Ми повинні пам’ятати таких героїв як він ,адже Я. Стецько віддав все своє подвижницьке життя ідеї побудови Української Соборної Самостійної Держави. Він був справді великим українцем та мужньою людиною. Нинішня влада не вшановує таких героїв намагаючись приховати від українського народу справжню історію та істинних героїв.», - зазначив голова ТММГО «Сокіл» Ігор Бойчук

Немає коментарів:

Дописати коментар