вівторок, 13 вересня 2011 р.

Голову Тернопільського міського “Сокола” Ігоря Бойчука три години допитували в СБУ


Сьогодні, 13 вересня, майже три години голову Тернопільської міської молодіжної громадської організації “Сокіл” Ігоря Бойчука допитували співробітники Служби безпеки України. Поки що, будь-які обвинувачення керівнику молодіжки ВО “Свободи” озвучені не були.
Насамперед, у мене вимагали перелік всіх членів очолюваною мною громадської організації, - розповів одразу після дачі свідчень в СБУ Ігор Бойчук. - Також їх цікавила історія та стратегія розвитку ТММГО “Сокіл” на Тернопіллі. . Особливу увагу, під часу нашої розмови, співробітник спецслужби приділив організованими нами заходами — акціям протесту, зустрічам, зборам, вишколам, тощо. “Сбешники” хотіли знати дати цих заходів , кількість учасників та їх змістовне наповнення”.

Як виявилося, причиною виклику Ігоря Бойчука в управління СБУ була так звана “васильківська” справа. Згідно якої, членів Всеукраїнської громадської організації “Патріот України” звинувачують в організації терористичного акту на День Незалежності в Києві.
Хоча можливість такого теракту виглядає досить сумнівною, спецслужби у всіх областях опитують керівників дотичних до “Патріоту України” структур, - зазначив Ігор Бойчук. - З розмови стало зрозуміло, що мене підозрюють у зв'язках з підозрюваними в організації згаданих протиправних дій”.

Офіційно Ігоря Бойчука опитували, як свідка у кримінальній справі. Жодних обвинувачень висунуто не було.


Немає коментарів:

Дописати коментар