неділю, 17 квітня 2011 р.

Два роки минуло як один день


17 квітня. Для більшості свідомих молодих людей ця дата назавжди вкарбувалась в память. Саме цього дня, два роки тому, був вбитий одеський націоналіст Максим Чайка. Для вшанування пам’яті молодого героя в деяких містах України проходять акції памяті і Тернопіль не виключення. Сьогодні, молоді активісти з ТММГО «Сокіл» поклали квіти біля пам’ятника жертв політичних репресій в знак солідарності з вбитим за ідею побратимом.

«Сьогодні минає рівно два роки як немає з нами нашого ідейного побратима Максима Чайки. Два роки тому він був убитий антиукраїнськими виродками, які називають себе антифашистами. – зазначив голова ТММГО «Сокіл» Ігор Бойчук. – І  як недивно, вбивць Максима так і не знайшли. Адже їх прикрила промосковська влада, яка тільки виграє від смерті українських націоналістів.
            Тепер
, так звані антифа, фінансуються ще більше із приходом нової влади, тепер це не купа фанатиків, а справді загроза для нації, що і показало вбивство Максима.
            Він став героєм. Максим навіки залишиться в наших серцях і серцях усіх патріотів! Адже легко говорити проте, що ти – націоналіст тут, на заході України, зовсім інша справа заявити про це на сході, а тим більше в Одесі!
            Але це не злякало Максима. Він боровся за українську ідею і помер за неї! Герої не помирають, вони навіки залишаються в наших серцях!»


Нагадаємо, що Максим Чайка був вбитий в Одесі, 17 квітня, представниками руху «антифа». 19 квітня був організований багатолюдний марш пам'яті за участю друзів, соратників та однокурсників студента. Цікаво те, що Резонансне вбивство Чайки привернуло увагу і екс Президента України, Віктора Ющенка, котрий доручив СБУ та МВС розслідувати це вбивство. Винуватці вбивства досі не знайдені.

Сторожук Христина

Немає коментарів:

Дописати коментар