четвер, 28 квітня 2011 р.

Тернопільський "Сокіл" відзначив річницю створення Дивізії “Галичина”

         28 квітня — день створення Української Дивізії військ СС „Галичина”. У зв’язку з цією датою, сьогодні, молоді люди з ТММГО «Сокіл» провели інформаційну поклейку вулицями Тернополя. Також було розповсюджено листівки з правдивою історією  про дивізію, адже пересічний українець знає про неї небагато, переважно із джерел спотворених, поданих імперською Москвою. Але пані історія — тітка невблаганна, яка рано чи пізно розставляє все на місця. В одному з пунктів листівки зазначалось, що «дивізія військ СС „Галичина” була створена вже після Сталінградської битви, коли не було сумнівів, що німецькі окупанти відійдуть, а прийдуть «совєтські», відійде Ґестапо, а прийде НКВД, компартія, тюрми, Сибір і все те, чим нас „почастували” самозвані „брати” в 1939 році.»
      

            «Дивізійники розуміли, що Німеччина програє у війні і вже завтра нашим воїнам доведеться вступити, можливо, у нерівний бій проти армії "визволителів" - нових поневолювачів України.- зазначив голова ТММГО «Сокіл» Ігор Бойчук. - Створення Дивізії - це клич для всієї української нації. Недарма вступити у новостворену дивізію зголосилися одразу 82 тисячі українців, з яких було відібрано 12 тисяч найкращи. Надіюся, що зараз знайшлося б не менше людей готових встати на захист своєї країни.»

          Нагадаємо, що 14-а гренадерська дивізія Ваффен СС «Галичина»— підрозділ у складі військ Ваффен – СС Німеччини, що існував у 1943 - 1945 роках і був укомплектований з українців-галичан. З 19 квітня 1945 року підрозділ отримав нову назву — 1-а Українська Дивізія УНА.

                                                                                       Сторожук Христина

1 коментар: